AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı

MOBİLYA ve İÇ MEKAN TASARIM ALANI

Mobilya imalatının sahip olduğu mobilya üretim yapma yeterliliğini kazandırmaya yönelik Eğitim ve Öğretimin verildiği daldır.

Mobilya ve iç mekan tasarım alanında mobilya imalatı mesleğin gerektirdiği üretim yeterliklerine sahip meslek elemanlarının  yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Atölyemizde yapılan ev ve iş yerlerinde kullanılan ağaç ürünlerinden yapılan tek mobilyalar ( Sehpa, masa, fiskos masası, gazetelik, ranza) vb

Takım mobilyalardan (oturma grubu, yatak odası mobilyaları, genç odası mobilyaları.... Vb.)

Okul sınıf eşyalarından (yazı tahtası, öğretmen kürsüsü, sınıf dolabı, öğrenci sırası, toplantı masası, resim masası, bilgisayar masası) vb. mobilyalar yapılmaktadır.

Atölyemizde öğretim amaçlı işlerin olduğu gibi döner sermaye çalışması da yapılmaktadır. Yapılan işlerde öğrenci öğretmen beraber çalışmaktadır. Döner sermaye çalışmalarında öğretmen ve öğrencilere ücret ödenmektedir.

Başarılı öğrenciler üniversite sınavına girerek dört (4) yıllık yüksek okul öğrenimini tamamlarlar. İki yıllık yatay geçiş hakları da vardır.

Mesleğinde becerisini devam ettirmek isteyenler sanayide dükkan açarak mesleğini devam ettirirler.

Yayın: 15.03.2013 - Güncelleme: 09.06.2020 15:27 - Görüntülenme: 5557